Musiker


Dohyo Sol. Lutor, teorber, barockgitarr, bosatt i Höör och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Den Haag (Holland) och Det Kongelige Danske Konservatoriet i Köpenhamn. Frilansar som solist, kammarmusiker och orkestermusiker i diverse ensembler och operahus runtom i Sverige, Danmark,Tyskland och Polen. Dohyo är en av initiativtagarna till Höör barockfestival.

 

Emelie Roos

Bosatt i Höör och utbildad vid bl.a. Det Kongelige Danske Konservatoriet i Köpenhamn och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Frilansar på blockflöjt samt arbetar som pedagog i blockflöjt och ensemble på musikskolan i Höör och gymnasiet Nya Malmö Latin i Malmö. Emelie Roos är en av initiativtagarna till Höör barockfestival.

 

 

Hannah Tibell1Hannah Tibell. Violin. Är utbildad i barockviolin i London. Efter 10 år där flyttade hon tillbaka till Malmö där hon nu bor med sin man och 2 barn. Hon jobbar för det mesta i Öresundsregionen men det händer att hon åker och spelar med sina gamla kollegor iStorbritannien. Hannah har den stora äran att spela på en bröderna Amati fiol från 1618 eller 1628. (Etiketten inuti fiolen är så gammal så det är svårt att se om det är en etta eller en tvåa!

 

Kanerva Juutilainen. Barockviolin, bosatt i Höör och utbildad i Kuopio (Finland) Malmö

och Köpenhamn. Frilansar i grupper såsom Concerto Copenhagen, Helsinki Baroque Orchestra, Finnish Baroque Orchestra, Barokksolistene, Ensemble Zimmermann, Camerata Öresund. Kanerva är en aktiv och öppen kammarmusiker. Hon tycker om att resa… men att få spela hemma i Höör ser hon som ett lyx och stor glädje! Kanerva är en av initiativtagarna till Höör Barock.

Rastko Roknic. Barockviola, en av de mest meriterade barockviolasterna i Öresundsregionen. Han har tidigare varit anställd hos Odense symfoniorkester men frilansar numera mest som barockviolast i grupper såsom Concerto Copenhagen, Barokksolisterna, Bergen Barok m.fl.

Hanna Loftsdóttir. Cello, född och uppvuxen på Island och bosatt i Köpenhamn. Utbildad vid Det Kongelige Danske Konservatorium i Köpenhamn och Den Haag (Holland). Frilansar både som cellist och gambist framför allt i Skandinavien, Island och Holland.

 

 

Joakim Peterson. Violone. Utbildad vid Malmö Musikhögskola, Utrecht Conservatorium och Kongelige Danske Konsesrvatoriet i Köpenhamn. Medlem i  Höör barock,  Camerata Öresund och Karlsson barock samt spelar ofta med diverse andra grupper runt omkring i Norden.

_MG_2490

 

 

Hanna Thiel. Viola da Gamba. Bosatt i Höör och utbildad vid Bremens University of Arts samt Det Kongl Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Frilansar som gambist i solistiska och kammarmusikaliska sammanhang i Sverige, Danmark och Tyskland. Har uppträtt bl a med grupper som Sirius Viols, Weserrenaissance Bremen och Concerto Copenhagen.

Per Bengtsson. Barockoboe. Har efter sex års studier vid Musikhögskolan i Göteborg specialiserat sig på barockoboe. Arbetar flitigt som frilansande musiker i bl.a. Concerto Copenhagen, Drottningholmsteaterns operaorkester, Göteborg Baroque m.fl. Har mottagit Kungliga Musikaliska Akademiens barockstipendium. När han inte spelar oboe (eller gör rör till sin oboe…) så älskar han att laga mat eller baka surdegsbröd.

Kerstin Frödin. Barockoboe, blockflöjt
Är internationellt verksam som solist och kammarmusiker inom såväl tidig musik som samtida experimentell konstmusik. Sina studier bedrev hon huvudsakligen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Conservatorio di musica E.F. dall’Abaco i Verona, Italien. Hon har framträtt vid festivaler såsom Festival Oude Muziek, Utrecht, Festival d’lle de France, Paris, Grandezze & Meraviglie Modena, Festival Accademia Bizantina Bagnacavallo, Stockholm Early Music Festival och Nordiska Musikdagar och finns representerad på skivbolag som BIS, Phono Suecia, dB-productions och Caprice. Kerstin har även medverkat i en rad teater, opera och dansföreställningar vid Confidencen, Drottningholms slottsteater, Vadstena Akademien, MDT, Riksteatern och Radioteatern. Sedan 2015 är hon doktorand i musikalisk gestaltning vid Luleå Tekniska Universitet.