Mikaelidagen 2019


Kom och fira Mikaelidagen med musik! Höör Barock arrangerar i samarbete med Höörs församling en festdag med medeltidsmusik i Höörs kyrka den 29 september. Välkommen att sjunka in i en klangvärld av medeltida flöjter, lutor, fiddlor, klockor, trummor och sång. Låt dig ryckas med i 700 år gamla danser, drömma dig bort till lika gamla sånger om längtan och dyrkan, och följa med till fablernas fantasifulla värld.St.Mikaels dag, eller ”Mickelsmäss”, var förr en av årets stora kyrkohelger. Det är ärkeängeln Mikaels dag, men också den dag då tjänsten löpte ut för dem som var anställda som pigor och drängar. Ville man söka sig till en ny arbetsplats var detta tillfället. Vid Mickelsmäss var skörden avklarad, tjänstefolket fick en veckas ledigt med mycket festande och avslutningsvis en stor mässa i kyrkan.

Program:

11.00 Högmässa. Präst Mikael Johansson. Medieval Garden medverkar.

13.30 Barnföreställningen ”Mikaela räv och Flöjternas konung” med Ensemble Fabella. Fri entré. Ensemble Fabella tar med fiddla, flöjter, slagverk och ett lekfullt berättande oss med till de medeltida fablernas värld. En pärla för barn och vuxna!

16.00 Konsert med Medieval Garden. Entré 100 kr. Medieval Garden spelar sakral och världslig musik från 1300- och 1400-talets Italien, Frankrike, Sverige och Kroatien. Musik att drömma till, musik att dansa till…
Premiärkonsert för ensemble Medieval Garden!

Ensemble Fabella: Hanna Magnusson Westesson och Anders Renberg


Arrangemanget genomförs med stöd av Sensus, Craafordska Stiftelsen och Höörs församling (samarr).